Lid worden

Wat krijg je voor 90 euro per jaar?

  • Behartiging van de belangen van de leraren in het primair en voortgezet onderwijs
  • Inclusief rechts­bijstands­verzekering
  • Faciliteiten op de website
  • Maandelijks de LIA-nieuwsbrief
Meld je nu aan

Welkom bij LIA

Welkom op de website van vakbond Leraren in Actie.
LIA is de vakbond voor leraren en door leraren in het primair en het voortgezet onderwijs. LIA weet wat er speelt op de werkvloer. LIA weet wat nodig is om goed en prettig les te kunnen geven. LIA komt op voor de belangen van leraren, omdat goed onderwijs niet kan zonder goede leraren. LIA geeft een duidelijk signaal af aan alle partijen in het onderwijsveld.
Op het forum lees je en schrijf je wat voor jou als leraar belangrijk is. Laat je door LIA informeren over de ontwikkelingen in het onderwijs bij nieuws en informatie. Ben je het met LIA eens en ben je nog geen lid? Kom er dan bij en meld je aan als lid. Hoe groter LIA wordt hoe groter de kans dat we onze doelen bereiken!


Meer nieuws

Forum

Lumpsum

onderwijsraad ziet wel wat in de lumpsum
CV50

De troebele verantwoording van onderwijsgeld is om razend van te worden / Aleid Truijens 6 juli 2018, 17:24 "Knallende kop op de voorpagina van mijn krant: ‘Waar gaat al dat onderwijsgeld heen?’ Beste vraag sinds tijden. ‘Gaat het naar lerarensalarissen, gebouwen, iPads of naar geldverslindende onderwijsvernieuwingen? Niemand die het precies weet. En dat is onacceptabel.’ Dat vindt de Onderwijsraad, die een ‘vernietigend’ rapport schreef, ook. Gaat er eindelijk iets gebeuren om die idiote toestand of te heffen? Gauw lezen. Nee hoor. De schoolbestuurders kunnen rustig slapen. De Onderwijsraad laat zijn oren volledig hangen naar de publieke ondernemer met gemeenschapsgeld. Hij adviseert het defecte systeem van de lumpsumfinanciering te behouden. Meer dan het slappe advies ‘beter toezicht’ en ‘transparante verantwoording’ geeft hij niet. Die roep klinkt al jaren. Zou het nu ineens wel werken?" Onacceptabel, dat is het, de troebele verantwoording van onderwijsgeld. Om razend van te worden. Onbegrijpelijk dat het kabinet, de Tweede Kamer, ouders en leraren niet weten wat er met die miljarden gemeenschapsgeld gebeurt. Hoe geld dat is bedoeld voor extra leraren, conciërges, klassenassistenten of passend onderwijs telkens verdampt en de overheid machteloos toekijkt. Hoe dat geld wél gaat naar megalomane vastgoedprojecten, onzinnige onderwijsexperimenten, wervingsbureaus voor bestuurders en managers en commerciële adviesbureaus. Gaat strenger toezicht dit voorkomen? verder lezen op: https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/de-troebele-verantwoording-van-onderwijsgeld-is-om-razend-van-te-worden~bf27235f/?utm_campaign=shared_earned&utm_medium=social&utm_source=twitter

Discussieer mee met CV50