Lid worden

Wat krijg je voor 90 euro per jaar?

  • Behartiging van de belangen van de leraren in het primair en voortgezet onderwijs
  • Inclusief rechts­bijstands­verzekering
  • Faciliteiten op de website
  • Maandelijks de LIA-nieuwsbrief
Meld je nu aan

Laatste reacties

Welkom bij LIA

Welkom op de website van vakbond Leraren in Actie.
LIA is de vakbond voor leraren en door leraren in het primair en het voortgezet onderwijs. LIA weet wat er speelt op de werkvloer. LIA weet wat nodig is om goed en prettig les te kunnen geven. LIA komt op voor de belangen van leraren, omdat goed onderwijs niet kan zonder goede leraren. LIA geeft een duidelijk signaal af aan alle partijen in het onderwijsveld.
Op het forum lees je en schrijf je wat voor jou als leraar belangrijk is. Laat je door LIA informeren over de ontwikkelingen in het onderwijs bij nieuws en informatie. Ben je het met LIA eens en ben je nog geen lid? Kom er dan bij en meld je aan als lid. Hoe groter LIA wordt hoe groter de kans dat we onze doelen bereiken!


Meer nieuws

Forum

Wie kan mij vertellen of .... ad-hoc vragen van collega's

Ontslag nemen - hoe zit het met doorbetalen in de zomervakantie?
Van Driel

Niet een zomervakantie, maar een andere vakantie die problemen oplevert. Ik had een contract voor onbepaalde tijd bij een vo-school. Ik heb mijn baan daar opgezegd per 21-10-2018 (en ben op 22-10-2018 gestart bij een andere vo-school). Nu staat op mijn laatste loonstrook 'datum uit dienst: 15-10-2018'. Ook het aantal werkdagen staat op 9 (ik werk 4 dagen p/w). Kortom: de herfstvakantie is niet uitbetaald. Ik ben ruim 2 jaar onafgebroken in dienst geweest bij deze school. Op deze school volgen we niet de reguliere cao. Er is een eigen 'rechtspositieregeling'. Daarin staat niets over het beëindigen van een dienstverband en de daarmee samenhangende betalingen. Het enige wat er staat is een artikel over 'salarisbetaling over een gedeelte van de maand.' Dat lijkt me hier van toepassing. Er staat dat dit gebeurt door het salaris te vermenigvuldigen met een breuk die bestaat uit het aantal dagen in dienst/het aantal dagen van de maand. Dat zou in dit geval dus 21/31 zijn. Dat is nu niet gedaan: er is gewoon gerekend met 9 werkdagen voor de maand oktober. Kan iemand hier zijn licht over laten schijnen? Tevens beweert men dat ik géén recht heb op de eenmalige uitkering van 1% in oktober, omdat ik niet de hele maand in dienst ben geweest. Ik krijg helemaal niets, terwijl ik wel een mail heb gekregen dat we met onze rechtspositieregeling gewoon meedoen met deze uitkering. In die mail staat 'Per 1 oktober krijgen ook docenten die de eigen rp volgen die uitkering'. Op 1 oktober was ik nog gewoon in dienst. Dan heb ik toch recht op die uitkering?

Discussieer mee met Van Driel