Lid worden

Wat krijg je voor 90 euro per jaar?

  • Behartiging van de belangen van de leraren in het primair en voortgezet onderwijs
  • Inclusief rechtshulp bij vragen of problemen op uw werk
  • Faciliteiten op de website
  • Maandelijks de LIA-nieuwsbrief
Meld je nu aan

Laatste reacties

Controversieel

                                                                                21 - 01 - 2021

Vandaag, 21 januari 2021, heeft de commissie OCW van de Tweede Kamer een procedurevergadering gehouden om te bepalen welke onderwerpen de commissie voor deze periode tot er een nieuwe regering is controversieel wil verklaren. Hieronder een kleine selectie van de uitkomsten van deze vergadering: 

Heerema (CDA) wil het 'Voorstel van wet van de leden Siderius en Van Meenen tot wijziging van de Wet op het primair onderwijs ter bevordering van kleinere klassen in het basisonderwijs' controversieel verklaren. Hij staat alleen.

Het 'Dossier Curriculum funderend onderwijs’ is gelukkig controversieel verklaard. Dat is goed en logisch.

Het 'Dossier 10-14-onderwijs’ is niet controversieel verklaard. Afwachten dus wat hiermee gebeurt.

In het 'Notaoverleg Onderwijs en corona VIII, funderend onderwijs, leraren, examens en curriculum (gepland op 25 januari 2021)' van aanstaande maandag alleen het curriculum controversieel verklaard. Pogingen om ‘leraren’ voor maandag ook controversieel te verklaren zijn gestrand.

De 'Herziening bevoegdhedenstelsel' - einde vergadering nog ingebracht door Futselaar (SP) - kan nu niet controversieel worden verklaard, want het staat nog niet op de agenda. Wordt ongetwijfeld later nog controversieel verklaard, gelukkig.