Lid worden

Wat krijg je voor 90 euro per jaar?

  • Behartiging van de belangen van de leraren in het primair en voortgezet onderwijs
  • Inclusief rechtshulp bij vragen of problemen op uw werk
  • Faciliteiten op de website
  • Maandelijks de LIA-nieuwsbrief
Meld je nu aan

Laatste reacties

LIA-ledenpeiling met succes afgesloten


24 - 04 - 2017

De ledenpeiling is voltooid. Gisteren, zondag 23 april, was de laatste stemdag. In totaal zijn 160 stemmen uitgebracht. Op dit moment telt LIA 1005 leden, dus bijna 16% van de leden heeft gestemd. 

Na de eerste stemronde hadden nog niet voldoende leden gestemd voor een geldig resultaat. Daarom was een tweede stemronde nodig, waarbij een meerderheid van het totaal aantal uitgebrachte stemmen voldoende was om de wijzigingen door te kunnen voeren.

De uitslag van de peiling:

Vraag 1 over uitbreiding van LIA met een PO-tak: 150 ja en 10 nee.

Vraag 2 over afschaffing van de term aspirant-lid: 155 ja en 5 nee

Vraag 3 over mogelijkheid langer aanblijven bestuursleden: 140 ja en 20 nee

LIA is blij met het resultaat van de peiling en het in het bestuur getoonde vertrouwen. LIA zal de statuten aanpassen en bij de notaris laten vastleggen. Dit zal zeker nog enige tijd gaan duren, maar we starten wel alvast zo snel mogelijk met het inschrijven van leden uit het primair onderwijs. We hebben namelijk veel signalen ontvangen van leerkrachten uit het basisonderwijs die niet kunnen wachten met inschrijven. LIA is blij met deze uitbreiding en verwacht hiermee een goede stap te zetten in het proces om nog meer invloed uit te oefenen op de verbetering van de onderwijskwaliteit in Nederland en ook de grote groep ondergewaardeerde leerkrachten uit het basisonderwijs een betere belangenbehartiging te bieden.

Voor 90 euro per jaar zijn zij nu ook volwaardig lid van LIA. Voor dat geld krijgen ze naast de al genoemde collectieve belangenbehartiging ook nog eens voortreffelijke onderwijsrechtsbijstand voor het geval ze persoonlijk in de problemen komen met hun werkgever. LIA heeft echter geen stakingskas. Op die manier kunnen we de kosten van het lidmaatschap laag houden. Mocht het tot staken komen, dan verwacht LIA ook van de nieuwe leden dat ze zelf de eventuele gevolgen van inhouding van loon zullen dragen. Meer dan duizend leden uit het voortgezet onderwijs hebben dat in het verleden al meerdere keren samen met LIA zo gedaan.

Om de nieuwe leden uit het primair onderwijs te kunnen inschrijven, moeten echter nog wel enige aanpassingen aangebracht worden in onze ledendatabase en op het inschrijfformulier. We laten u zo snel mogelijk weten, onder meer via deze website en de social media, wanneer de inschrijving van leerkrachten uit het primair onderwijs wordt geopend.

Met vriendelijke groet,

Peter Althuizen
Voorzitter Leraren in Actie


LEES REACTIES  en/of  REAGEER ZELF