Lid worden

Wat krijg je voor 90 euro per jaar?

  • Behartiging van de belangen van de leraren in het primair en voortgezet onderwijs
  • Inclusief rechtshulp bij vragen of problemen op uw werk
  • Faciliteiten op de website
  • Maandelijks de LIA-nieuwsbrief
Meld je nu aan

Laatste reacties

LIA-nieuwsbrief 116

                                                                                                                                   02 - 11 - 2021 


Geachte LIA- leden,

Laatste kans invullen peiling vandaag

LIA heeft u de afgelopen weken twee nieuwsbrieven gestuurd met het verzoek om onze peiling over de cao-akkoorden in te vullen. De traditionele onderwijsbonden lijken ons weer, in samenwerking met PO-raad en VO-raad, zeer slechte nieuwe cao's in te rommelen. Bijna twee jaar geleden hebben we nog gestaakt met een zeer terecht en ruim eisenpakket. Niets is daarvan overeind gebleven. Het enige wat de traditionele bonden nu nog te zeggen hebben, is dat ze willen redden wat er te redden valt en dat ze, 'echt waar', acties voor volgend jaar gaan voorbereiden. Weer twee jaar vergooid. Weer geen aanpak van de werkdruk en de klassengrootte. Een miezerige loonsverhoging is wat rest.

Stop de cao-akkoorden

U heeft het in onze vorige nieuwsbrieven uitgebreid kunnen lezen, LIA probeert de akkoorden tegen te houden en op die manier nog enigszins de geloofwaardigheid van de onderwijsvakbond in Nederland overeind te houden. De andere bonden zeggen dat er eerst gewerkt moet worden aan organisatiegraad, draagvlak en actiebereidheid onder het onderwijspersoneel voordat we echte resultaten kunnen boeken. LIA zegt dat het ministerie van OC&W en de belangenvertegenwoordigers van de werkgevers geen eis vanuit de vakbond in de toekomst meer serieus zullen nemen als we nu weer als makke schapen terug in het hok gaan.

U bent aan zet

Het is nu aan u. Laten we ervoor zorgen dat er een helder, stevig en groots geluid van de kleinste onderwijsvakbond te horen is tegenover het gepruttel van AOb, CNV Onderwijs, FvOv en FNV Overheid. Misschien kunnen we de koers nog bijsturen. Log in op www.lerareninactie.nl met uw mailadres en wachtwoord en vul onze peiling snel in.

Met vriendelijke groet,

Peter Althuizen
Voorzitter Leraren in Actie