Lid worden

Wat krijg je voor 90 euro per jaar?

  • Behartiging van de belangen van de leraren in het primair en voortgezet onderwijs
  • Inclusief rechtshulp bij vragen of problemen op uw werk
  • Faciliteiten op de website
  • Maandelijks de LIA-nieuwsbrief
Meld je nu aan

Laatste reacties

LIA-nieuwsbrief 126

LIA-nieuwsbrief 126

Geachte LIA- leden,

Staking po/vo 5 oktober

LIA steunt de staking op 5 oktober in het po en vo. Deze staking is onder andere aangekondigd door AOb en CNVO. Het is niet zeker dat de staking doorgaat, omdat de traditionele onderwijsbonden nog hopen op een laatste zomerbod van de sectorraden in samenwerking met de regering. LIA heeft daar een hard hoofd in, maar hoop doet leven. Wel is het zo dat LIA bevreesd is voor het instemmen van de traditionele bonden - vooral CNVO geeft daarover verontrustende signalen af - met een matig bod wegens - de oude riedel - 'het maximaal haalbare' en de zogenaamde 'onmacht van een demissionaire regering'. Niets doen is nu wat LIA betreft geen optie. Iedere dag wachten brengt leerlingen, OOP-ers, leraren en het onderwijs alleen maar meer schade toe.

Landelijke stakingsplek LIA

De traditionele onderwijsbonden willen dat iedereen die straks staakt, actie gaat voeren op de eigen school. LIA is van mening dat veel collega's in dat geval toch echt behoefte hebben aan een landelijk verzamelpunt, waar we gezamenlijk onze eisen kracht bij kunnen zetten met een goede manifestatie, en kiest er daarom voor om - vooralsnog - dit als enige vakbond te organiseren. We informeren u ruim op tijd over het hoe en waar, als - uiteraard - de staking definitief doorgaat. Gaat de staking uiteindelijk niet door, dan zullen we eerst - via een ledenpeiling en discussie op het forum op onze website - met u in gesprek gaan over verder door LIA te zetten stappen.

LIA publiciteitscampagne in aanloop naar Prinsjesdag en de staking

Werkdrukvermindering, inflatiecorrectie, salarisverhoging, behoud van autonomie en een goede rechtspositie met voldoende ontwikkelingsmogelijkheden voor leraren zijn het waard om voor te vechten en LIA zal dat in aanloop naar Prinsjesdag en de stakingsdag op de Dag van de Leraar duidelijk zichtbaar in de media luidkeels blijven bepleiten. We krijgen daarbij kundige ondersteuning. Houd LIA en de (social) media daarvoor in de gaten! 

Vrijwilligers gezocht

LIA zoekt vrijwilligers om het bestuur te ondersteunen. Met name de komende twee maanden zal er veel moeten gebeuren met de acties en de publiciteitscampagne die we aan het voorbereiden zijn. Hiervoor hebben we een professionele partij in de arm genomen om ons te helpen, maar we hebben ook onze leden nodig. Als u hierin interesse heeft, laat het dan aan ons weten via info@lerareninactie.nl . Uiteraard hoeft u dit niet voor niets te doen, vrijwilligers krijgen bij LIA een nette, wettelijk toegestane vrijwilligersvergoeding.

Jaarrekening en -verslag LIA 2022

Door na inloggen op onze website www.lerareninactie.nl het nieuwsitem 'LIA-jaarverslag en jaarrekening 2022' te openen en vervolgens te klikken op de link 'Jaarverslag 2022' kunt u als LIA-lid het verslag inzien. Mocht u daarna nog vragen hebben, dan verzoeken wij u voor 31 augustus te reageren. Als er geen reacties komen, of als eventuele reacties zijn afgehandeld, dan beschouwen we het verslag als goedgekeurd.


Met vriendelijke groet,

Peter Althuizen
Voorzitter Leraren in Actie