Lid worden

Wat krijg je voor 90 euro per jaar?

  • Behartiging van de belangen van de leraren in het primair en voortgezet onderwijs
  • Inclusief rechtshulp bij vragen of problemen op uw werk
  • Faciliteiten op de website
  • Maandelijks de LIA-nieuwsbrief
Meld je nu aan

Laatste reacties

LIA onderzoekt uitbreiding richting primair onderwijs

01 – 03 - 2017 
                  
Het bestuur van LIA heeft de laatste tijd regelmatig vragen gekregen over het oprichten van een PO-afdeling binnen onze vakbond. Veel leerkrachten uit het PO zijn op zoek naar een vakbond die echt voor hen opkomt. Het bestuur van LIA geeft nu gehoor aan deze verzoeken.

Wij kunnen u nu het nieuws brengen dat er twee leerkrachten uit het PO zijn opgestaan, die zich bij het LIA-bestuur willen voegen om de PO-afdeling van LIA samen met het huidige bestuur vorm te geven. In de afgelopen maanden hebben we een aantal verkennende gesprekken gevoerd en die bevielen beide partijen goed.
Mark van der Veen en Thijs Roovers zijn druk bezig met het schrijven van stukken over het belang van een PO-afdeling bij Leraren in Actie, met de daarbij horende LIA-standpunten voor het PO. 
Het LIA bestuur heeft veel vertrouwen in Mark en Thijs (die ook een aantal andere PO-leraren om zich heen aan het verzamelen zijn voor inhoudelijke en praktische ondersteuning voor het werk) en verwacht met hen in ons midden een goede vertegenwoordiger en belangenbehartiger te kunnen zijn voor de leerkrachten uit het PO.
 
Het LIA-bestuur verwacht door de uitbreiding een stevige ledengroei te kunnen realiseren en dat zal ook onze invloed op het VO-beleid doen toenemen. Een groot LIA valt voor de beleidsmakers en traditionele onderwijsbonden simpelweg niet te negeren.

Binnenkort komt LIA met een ledenpeiling over de mogelijke uitbreiding van onze werkzaamheden. Als de leden van LIA instemmen met de uitbreiding van LIA naar het PO, brengt dat automatisch met zich mee dat de statuten van LIA zullen worden aangepast. We adviseren onze leden hun mailbox de komende tijd goed in de gaten te houden.

Met vriendelijke groet,

Peter Althuizen
Voorzitter Leraren in ActieLEES REACTIES en/of REAGEER ZELF