Lid worden

Wat krijg je voor 90 euro per jaar?

  • Behartiging van de belangen van de leraren in het primair en voortgezet onderwijs
  • Inclusief rechtshulp bij vragen of problemen op uw werk
  • Faciliteiten op de website
  • Maandelijks de LIA-nieuwsbrief
Meld je nu aan

Laatste reacties

LIA staat achter de actie van de publieke sector op 2 oktober

28 - 09 - 2018

LIA hoopt dat zo veel mogelijk mensen uit de publieke sector op 2 oktober om 18.00 uur naar het Lange Voorhout in Den Haag komen voor een mars langs de betrokken ministeries, om de politiek te overtuigen dat extra geld voor de aandeelhouders van multinationals beter aan de publieke sector besteed kan worden. 

Er zal echter voor de publieke sector meer nodig zijn dan alleen het geld dat vrijkomt door de dividendbelasting niet af te schaffen. LIA is van mening dat deze gezamenlijke actie pas het begin is. 

Iedere sector heeft andere eisen, die echter allemaal veel geld kosten. Na de stakingen in het primair onderwijs is het wat LIA betreft nu tijd voor hardere acties of zelfs stakingen in de andere sectoren. 

Voor het voortgezet onderwijs doet LIA in ieder geval nu al een beroep op FvOv, FNV Overheid, CNV Onderwijs en de AOb om - het liefst - samen met LIA echte acties voor te bereiden. 

Met alleen een manifestatie in de avonduren zijn we er namelijk nog lang niet, echte resultaten om het lerarentekort te verkleinen door middel van minder werkdruk en een betere beloning zijn nog ver weg. 

De politiek wil maar niet horen en zal dan moeten voelen.

LEES REACTIES   en/of   REAGEER ZELF