Lid worden

Wat krijg je voor 90 euro per jaar?

  • Behartiging van de belangen van de leraren in het primair en voortgezet onderwijs
  • Inclusief rechtshulp bij vragen of problemen op uw werk
  • Faciliteiten op de website
  • Maandelijks de LIA-nieuwsbrief
Meld je nu aan

Laatste reacties

PO in actie

Op Facebook is een aantal leraren uit het PO een groep begonnen: ‘PO in actie’. 
De oprichters van deze groep willen een blok vormen tegen de traditionele bonden en de politiek. Zij willen dit doen tijdens de kabinetsformatie en de volgende cao-onderhandelingen. De groep heeft twee doelen: een eerlijk salaris en kleinere klassen.

‘PO in actie’ is gestart op 28 februari en heeft op het moment van schrijven (4 maart) al meer dan 11.000 leden. Op deze Facebookgroep is duidelijk leesbaar dat de leraren in het PO genoeg hebben van de omstandigheden waaronder zij moeten werken. De werkdruk is gigantisch, de klassen zitten overvol en daarnaast krijgt een leraar in het PO beduidend minder betaald dan een leraar in het VO. De actiebereidheid onder de leraren is erg groot, er wordt al uitgebreid gediscussieerd over een mogelijke staking.

LIA heeft veel respect voor het initiatief van deze leraren en staat hier ook volledig achter. We hopen veel van deze leraren binnenkort als lid te kunnen ontvangen, als onze PO-afdeling een feit wordt. Dan zal LIA zich ook in gaan zetten voor een eerlijk salaris en betere arbeidsomstandigheden in het PO. Het bestuur van LIA volgt de ontwikkelingen van ‘PO in actie’ op de voet.LEES REACTIES  en/of  REAGEER ZELF