Lid worden

Wat krijg je voor 90 euro per jaar?

  • Behartiging van de belangen van de leraren in het primair en voortgezet onderwijs
  • Inclusief rechtshulp bij vragen of problemen op uw werk
  • Faciliteiten op de website
  • Maandelijks de LIA-nieuwsbrief
Meld je nu aan

Laatste reacties

2011-09-24 Vakantiealarm

24-09-2011
In week 41 (11, 12 en 13 oktober) staat de langverwachte wetswijziging in de Tweede Kamer geagendeerd: 32640 'Wijziging van onder meer de Wet op het voortgezet onderwijs in verband met onderwijskwaliteit, onderwijstijd en vakanties'.

>>>>> LET OP : de behandeling van wetsvoorstel 32640 staat nu op de agenda in week 43, na het herfstreces.
Woensdag 26 oktober om 15:30 uur wordt met de behandeling gestart, donderdag 27 oktober om 20:00 uur staat de 'rest' op het programma.


LIA denkt dat er een grote kans is dat de wet wordt aangenomen. Dan is de vakantiekorting een feit en gaat deze in het schooljaar 2012-2013 in. Naast de week minder vakantie, worden ook nog eens vier reguliere vakantiedagen geschrapt. Daarin schiet dit wetsvoorstel volledig aan zijn doel voorbij. Scholen voldoen nu namelijk al in grote meerderheid aan de vereiste onderwijstijd.

Zoals u elders op deze site kunt lezen is niet alles in de wetswijziging slecht, maar tegen de vakantiekorting voert LIA al bijna twee jaar actie. Dit onderdeel moet uit de wetswijziging geschrapt worden of het hele voorstel moet van de baan.

LIA richt hierbij vooral haar hoop op de oppositie in de Tweede Kamer en probeert deze op alle mogelijke manieren zo ver te krijgen de wetswijziging tegen te houden of aan te passen. Zo krijgen bijvoorbeeld alle onderwijswoordvoerders van de Tweede Kamer deze week hierover een brief en verstuurt LIA een persbericht naar alle media om de zaak nogmaals onder de aandacht te brengen. Ook neemt LIA contact op met de collega-bonden om samen met LIA in actie te komen.

Toch gaat het er nu om spannen. Na een handtekeningenactie, een demonstratie, een staking, brieven naar en briefings in de Tweede Kamer, ludieke filmpjes en posters raken onze mogelijkheden een beetje uitgeput. Gewoon wachten tot de Eerste Kamer de wetswijziging misschien in extremis nog tegenhoudt is voor LIA echter geen optie. 

Daarom wil LIA graag uw mening horen: wat kunnen we nog (meer) doen en, misschien nog wel belangrijker, waartoe bent u bereid? Reageer hieronder!