Lid worden

Wat krijg je voor 90 euro per jaar?

  • Behartiging van de belangen van de leraren in het primair en voortgezet onderwijs
  • Inclusief rechtshulp bij vragen of problemen op uw werk
  • Faciliteiten op de website
  • Maandelijks de LIA-nieuwsbrief
Meld je nu aan

Laatste reacties

2012-02-20 Leraren stakingsmoe?

21-02-2012


Na de succesvolle stakingen tegen de Wet op de onderwijstijd in januari (de eerste geluiden uit de Eerste Kamer stemmen positief) staan leraren niet te trappelen om weer het werk neer te leggen en mee te doen aan de actie in de ArenA. En toch moet dit wel: ter wille van de onderwijskwaliteit aan ALLE leerlingen, nu en in de toekomst, in het regulier onderwijs en in het speciaal onderwijs.

Waar de wijzigingen in de wet op de onderwijstijd en de vakantiekorting nog indirect gevolgen hadden voor de onderwijskwaliteit, zal passend onderwijs rechtstreeks merkbaar zijn in de les. Extra zorgleerlingen in onze al volle klassen vormen een belasting voor de leraar, voor de zorgleerlingen in kwestie en voor hun nieuwe klasgenoten.

Natuurlijk is het belachelijk dat leraren nu voor de derde keer in enkele maanden tijd in actie moeten komen, maar het is nog veel belachelijker dat dit kabinet keer op keer met maatregelen komt die het onderwijs tot een onaantrekkelijke sector maken.

Bij de opening van het lerarenregister op 15 februari j.l. zei cabaretière Cindy Pieterse het zo: ‘zuinig zijn op leraren is iets anders dan bezuinigen op leraren’.

Kom dus allemaal naar de ArenA op 6 maart aanstaande, neem uw collega’s mee, ook die uit het PO en het MBO. De registratie is nu gesloten.

Kijk in de ArenA uit naar het grote LIA spandoek en neem plaats in de buurt daarvan. Zodat we (een arena is tenslotte een strijdperk) een vastberaden strijdbaarheid kunnen uitstralen.