Lid worden

Wat krijg je voor 90 euro per jaar?

  • Behartiging van de belangen van de leraren in het primair en voortgezet onderwijs
  • Inclusief rechtshulp bij vragen of problemen op uw werk
  • Faciliteiten op de website
  • Maandelijks de LIA-nieuwsbrief
Meld je nu aan

Laatste reacties

2012-01-05 Praktische informatie staking

05-01-2012
Op maandag 9 januari is de eerste stakingsdag die LIA heeft uitgeroepen. Mocht u niet naar Den Haag komen: geef dan 'thuis' veel ruchtbaarheid aan het hoe en waarom van uw staking. Maar wij hopen u natuurlijk op het Plein te treffen. Hieronder vindt u praktische informatie over deze dag.

Vanaf 12.00 uur is de inloop op het Plein in Den Haag. In café de Haagsche Kluis op het Plein staat koffie en thee voor u klaar. Let op, het programma start stipt om 12.30 uur!

Vanaf Den Haag Centraal is het vijf minuten lopen naar het Plein. Vanaf 11.30 uur zullen er vrijwilligers van LIA op het Centraal Station staan die u naar het Plein wijzen.
Leraren die met de auto zijn kunnen deze het beste parkeren onder het Malieveld, hier bevindt zich een grote overdekte betaalde parkeergarage. Vanaf hier is het vijf minuten lopen naar het Plein.
Collega’s die met georganiseerde bussen komen, kunnen het beste afgezet worden op de Prinsessegracht (gedeelte waar het ministerie van Financiën zit). De bussen mogen hier ook blijven staan. Vanaf de Prinsessegracht is het maar drie minuten lopen naar het Plein.
LIA vraagt aan grote groepen stakers om één persoon naar onze kraam te laten komen.

Het Plein zal naar verwachting helemaal vol staan. Er is nauw overleg met de politie geweest. Met hen zijn afspraken gemaakt waar alle stakers zich aan dienen te houden.
- Spandoeken zijn toegestaan, mits deze zijn voorzien van dunne stokken (2 cm, max lengte 2 m) die makkelijk breekbaar zijn. Bezemstokken zijn niet toegestaan. Teksten op het spandoek mogen niet discriminerend en opruiend zijn. Spandoeken mogen pas op het Plein worden uitgerold. De politie heeft de bevoegdheid om spandoeken in te nemen.
- Het nuttigen van alcohol op het Plein is niet toegestaan.
- Volg de instructies van de ordedienst van LIA en/of de politie op.

Het programma op het Plein zal ongeveer om 15.00 uur eindigen. LIA nodigt u van harte uit om hierna nog een drankje te drinken in café de Haagsche Kluis.
Sprekers (onder voorbehoud)
Presentator Ronald Cilon (bestuurslid LIA)
- Peter Althuizen (voorzitter LIA)
- Metin Celik (Tweede Kamerlid PvdA)
- Harm Beertema (Tweede Kamerlid PVV)
- Boris van der Ham (Tweede Kamerlid D66)
- Stijn de Wilde en Peter van Schijndel
                    (leraren Mencia de Mendoza Lyceum, Breda)
- Martijntje Smits (voorzitter stichting Aloysius)
- Jesse Klaver (Tweede Kamerlid GroenLinks)
- Jasper van Dijk (Tweede Kamerlid SP)

Helaas kan de politieke wandeling geen doorgang vinden. De politie geeft hiervoor geen toestemming i.v.m. het opstarten van verbouwingen in de omgeving van het Plein.

* * * * *