Lid worden

Wat krijg je voor 90 euro per jaar?

  • Behartiging van de belangen van de leraren in het primair en voortgezet onderwijs
  • Inclusief rechtshulp bij vragen of problemen op uw werk
  • Faciliteiten op de website
  • Maandelijks de LIA-nieuwsbrief
Meld je nu aan

Laatste reacties

2013-11-08 Aanbieding Burgerinitiatief

02-12-2013
LIA zal op dinsdag 10 december om 13:00 uur het Burgerinitiatief aanbieden aan de voorzitter van de Commissie voor de Verzoekschriften en de Burgerinitiatieven. Deze overhandiging zal plaatsvinden in de Statenpassage. We hebben ook een aantal Kamerleden uitgenodigd. Door dit Burgerinitiatief is de Tweede Kamer verplicht om het onderwerp van de overvolle klassen en ons voorstel om tot een maximum te komen, te bespreken. Inmiddels hebben de politieke partijen SP, GroenLinks en D66 al uitgesproken dat zij een einde willen maken aan de 'plofklassen'.

Op de dag van de overhandiging gaan wij op het Plein in Den Haag inzichtelijk maken dat 30 of meer leerlingen in een doorsnee lokaal geen goede zaak is. Van 10:00 tot 15:00 uur kunnen voorbijgangers plaatsnemen in de schoolbanken van ons ‘plofklaslokaal’.

LIA wil dat er een maximum gesteld wordt aan de overvolle klassen. Wat ons betreft mogen volgend schooljaar de klassen nog bestaan uit maximaal 28 leerlingen. In een stappenplan moet dit worden afgebouwd naar maximaal 24 leerlingen in een klas.

Het  wettelijk minimum van 40.000 ondertekenaars is gehaald. Toch hopen we dat nog meer mensen het Burgerinitiatief ondertekenen:  hoe meer stemmen, hoe krachtiger het signaal.

Zie verder het verslag op Aanbieding STOPdeovervolleklassen.