Lid worden

Wat krijg je voor 90 euro per jaar?

  • Behartiging van de belangen van de leraren in het primair en voortgezet onderwijs
  • Inclusief rechtshulp bij vragen of problemen op uw werk
  • Faciliteiten op de website
  • Maandelijks de LIA-nieuwsbrief
Meld je nu aan

Laatste reacties

2013-12-16 Aanbieding STOPdeovervolleklassen

17-12-2013
  
    Plaats van handeling: het ploflokaal op het Plein in Den Haag

De aanbieding van het burgerinitiatief STOP DE OVERVOLLE KLASSEN op dinsdag 10 december 2013 heeft veel aandacht gekregen van de media. In zes weken tijd zijn de benodigde 40.000 ondertekenaars ruim gehaald. LIA had speciaal voor de gelegenheid een glazen klaslokaal neergezet op het Plein in Den Haag met daarin 30 tafels en stoelen, een bureau en een kast. Politici, journalisten, geïnteresseerden en voorbijgangers konden zo zelf de overvolle klas ervaren. 

Tijdens de aanbieding barstte het lokaal welhaast uit zijn voegen. De vertegenwoordigers van de pers moesten hun werk doen als haringen in een ton, tegen elkaar opgestuwd in het nauwe looppad, achter de tot de aanwezigen sprekende initiatiefnemers en van buiten door de ramen heen.

   
     De overhandiging door Peter Althuizen aan Helma Neppérus

De aanwezigen kregen eerst een les voorgeschoteld over de overvolle klassen door LIA-bestuurslid Nick Vogels en LIA-voorzitter Peter Althuizen. Daarna nam Helma Neppérus, de voorzitter van de Commissie voor de Verzoekschriften en de Burgerintiatieven van de Tweede Kamer, de brief met het burgerinitiatief en de USB-stick met daarop alle handtekeningen in ontvangst van de voorzitter van LIA.

Aanwezige politici waren deze dag onder anderen Loes Ypma en Lutz Jacobi (PvdA), Jasper van Dijk (SP),  Paul van Meenen (D66), Helma Neppérus (VVD), Madeleine van Toorenburg en Michel Rog (CDA). Onze staatssecretaris Sander Dekker is na de overhandiging ook nog even komen kijken. Radio1 was er met de bus van het live-programma Lijn 1, het NOS-journaal en het Jeugdjournaal maakten opnames voor hun avondedities, SBS6 en RTL4 maakten reportages voor hun actualiteitenrubrieken en de vertegenwoordigers van AD, Trouw, Volkskrant maakten interviews en foto's voor artikelen in de kranten van woensdag. Daarnaast waren er nog veel vertegenwoordigers van de kleinere en regionale media aanwezig.

Het geluid is luid en duidelijk gehoord. LIA heeft met deze actie de toon gezet. Het onderwerp staat op de (politieke) agenda en het is duidelijk dat de politici er niet mee wegkomen als ze dit initiatief van 46.928 burgers de komende tijd in een lade schuiven.

Bekijk de filmimpressie van de dag met het glazen klaslokaal op het Plein.

Klik op de links hieronder voor een overzicht van de media:
Radio1 ochtendprogramma dinsdag 10 december vanaf 05:53 tot 05:59, 06:45 tot 06:52 en 07:18 tot 07:22 uur.
Radio1 Lijn1 dinsdag 10 december vanaf 10:31 tot 10:55  uur.
BNR
WNL vanaf minuut 03:03 tot 04:20.
NOS-jeugdjournaal  vanaf minuut 06:51 tot 07:31.
NOS-zesuurjournaal  vanaf minuut 10:19 tot 12:36.
NOS-achtuurjournaal  vanaf minuut 19:40 tot 22:25.
EditieNL vanaf minuut 07:34 tot 10:03.
HartvanNederland vanaf minuut 06:45 tot 09:06.

Verder waren er artikelen te lezen in Volkskrant, AD en Trouw van woensdag en in Spits en Metro van dinsdag. De regionale kranten en zenders die aandacht aan de overvolle klassen hebben besteed zijn te talrijk om hier op te sommen.

LIA bedankt iedereen die geholpen heeft het burgerinitiatief STOP DE OVERVOLLE KLASSEN tot een succes te maken.