Lid worden

Wat krijg je voor 90 euro per jaar?

  • Behartiging van de belangen van de leraren in het primair en voortgezet onderwijs
  • Inclusief rechtshulp bij vragen of problemen op uw werk
  • Faciliteiten op de website
  • Maandelijks de LIA-nieuwsbrief
Meld je nu aan

Laatste reacties

2013-03-24 Sjoerd Slagter in de prijzen

24-03-2013
Donderdag 21 maart heeft VO-raad-voorzitter Sjoerd Slagter de Gouden Dijsselbloem 2012 uit handen van LIA-bestuurslid Sanne de Viet in ontvangst genomen. De uitreiking vond plaats onder de goedkeurende blikken van enkele belangstellende collega's en LIA-leden en een delegatie van het LIA-bestuur in het Hilversumse établissement Dudok, waar LIA een onderwijsborrel had georganiseerd.

De voorzitter van LIA hield eerst een pittige toespraak met daarin verwerkt een weergave van het juryrapport. Daarna deed de heer Slagter zijn weerwoord op uitermate sportieve en humoristische wijze. Na zijn woorden is er nog geruime tijd met het publiek discussie gevoerd over de problemen in het voortgezet onderwijs.


Sjoerd Slagter (L) in discussie met Idze Spilker

Na verloop van tijd leken er zelfs enige punten van overeenstemming te zijn tussen de inzichten van de aanwezige leraren en de heer Slagter. Helaas is dat echter op geen enkele wijze terug te zien in het beleid dat de heer Slagter met zijn VO-raad voert. We hebben afgesproken in ieder geval met elkaar in gesprek te blijven en zullen daarvoor voor de zomervakantie met elkaar om de tafel te gaan zitten.

LIA dankt de heer Slagter voor het feit dat hij op zeer sportieve wijze zijn prijs in ontvangst heeft genomen en hoopt hem tot nadenken en reflectie te hebben aangezet. Dat is in ieder geval een begin.