Lid worden

Wat krijg je voor 90 euro per jaar?

  • Behartiging van de belangen van de leraren in het primair en voortgezet onderwijs
  • Inclusief rechtshulp bij vragen of problemen op uw werk
  • Faciliteiten op de website
  • Maandelijks de LIA-nieuwsbrief
Meld je nu aan

Laatste reacties

2014-10-09 Luisteren naar leraren

09-10-2014
Op maandag 6 oktober heeft LIA de minister van onderwijs een verlanglijstje met tien wensen van leraren overhandigd. Via de social media hadden we eerder een oproep gedaan aan leraren om hun grootste wensen kenbaar te maken. Veel leraren reageerden en een kleine 400 wensen, elkaar vaak overlappend, werden genoemd. We hebben daaruit een top tien samengesteld en deze op een mooi plakaat laten zetten, in de stijl van De Gouden Dijsselbloem. Doel van de overhandiging van het verlanglijstje was de minister er aan te herinneren dat het instellen van een Dag van de Leraar inhoudsloos is als er niet ook naar leraren geluisterd wordt. We hebben het plakaat daarom de Gouden Vergeet-me-niet genoemd.


          Peter Althuizen kijkt naar de reactie van Jet Bussemaker

De tien wensen die het lijstje hebben gehaald zijn:
1. kleinere klassen
2. minder administratieve druk
3. meer tijd voor zorgleerlingen
4. meer frisse lucht
5. minister luistert meer naar leraren
6. schonere werkomgeving
7. meer tijd voor coaching nieuwe leraren
8. meer tijd voor lesvoorbereiding
9. teruggave vakantieweek VO
10. minder verplichte toetsen

          De Gouden Vergeet-me-niet, ons verlanglijstje

LIA had de minister uitgenodigd om op de DAG VAN DE LERAAR een les te komen geven aan een klas 3MAVO op de school voor havo en mavo Baken Poort in Almere. Doel daarvan was dat de minister eens zou ervaren hoe mooi het beroep van leraar is EN beter zou begrijpen waar de wensen van leraren om goed onderwijs te kunnen geven vandaan komen. Voorafgaand aan de les die door de leerlingen zeer werd gewaardeerd, nam de minister de Gouden Vergeet-me-niet in ontvangst.

Er was veel aandacht van radio en televisie voor de gebeurtenis en de minister liet zich van haar goede kant zien. LIA is blij met de uitnodiging voor een vervolggesprek op het departement van OC&W. We danken Het Baken Poort in Almere voor de geboden gastvrijheid.

Zie ook NPO1 vanaf minuut 14:45, TV-Flevoland vanaf minuut 3:47 en Nu.nl