Lid worden

Wat krijg je voor 90 euro per jaar?

  • Behartiging van de belangen van de leraren in het primair en voortgezet onderwijs
  • Inclusief rechtshulp bij vragen of problemen op uw werk
  • Faciliteiten op de website
  • Maandelijks de LIA-nieuwsbrief
Meld je nu aan

Laatste reacties

2015-05-08 Ik loop 1 op 1

09-05-2015

LIA start in mei 2015 met een nieuwe actie die we ‘Ik loop 1 op 1’ noemen. Wederom is het tijd om flink ruchtbaarheid te geven aan een van de belangrijkste speerpunten van het LIA-programma. Na de overvolle klassen vorig jaar komt nu de overvolle lesweek van leraren in de schijnwerpers te staan. Vorig jaar pleitte LIA voor maximaal 24 leerlingen per klas, nu pleit LIA voor maximaal 20 lessen van 50 minuten per week met exact dezelfde tijd voor voor- en nawerk per les als voor de les zelf. Tijd voor kwaliteit.

 

We hebben dat speerpunt dus verwoord met de slogan ‘Ik loop 1 op 1’, als opvolger voor ‘Stop de overvolle klassen’. Laat iedere leraar 1 op 1 lopen wat betreft de verhouding tussen de lestijd en de tijd voor voor- en nawerk van die les. Zo maakt een land als Nederland pas echt werk van goed onderwijs.

 

LIA hoopt dat we met deze actie veel mensen binnen en buiten het onderwijs voor ons standpunt kunnen winnen. Om zo veel mogelijk ruchtbaarheid te geven aan onze actie, hebben we een bijpassende klok laten ontwerpen voor al onze leden. Om op te hangen in het lokaal of in de personeelskamer of op een andere in het oog springende plek. Ieder LIA-lid krijgt er ook nog een tweede exemplaar bij om aan een collega te schenken of om op een andere plek op te hangen waar mensen op onze actie attent gemaakt kunnen worden.

 

Ook politici, onderwijsbestuurders en mensen van andere vakbonden krijgen de klok toegestuurd. We hopen zo in het onderwijswereldje veel steun voor ons standpunt te verwerven. Het zou mooi zijn als we met deze actie een sterk tegenwicht kunnen geven aan de trend die steeds meer gericht is op meer, meer, meer les, in plaats van beter, beter, beter les.