Lid worden

Wat krijg je voor 90 euro per jaar?

  • Behartiging van de belangen van de leraren in het primair en voortgezet onderwijs
  • Inclusief rechtshulp bij vragen of problemen op uw werk
  • Faciliteiten op de website
  • Maandelijks de LIA-nieuwsbrief
Meld je nu aan

Laatste reacties

2010-05-18 7000 handtekeningen overhandigd

18-05-2010
Tweede Kamer noodgedwongen Tweede Keus voor LIA.
 
Vandaag, dinsdag 18 mei 2010, om 13:45 uur hebben drie bestuursleden van LIA de 7000 handtekeningen tegen de vakantiekorting aangeboden aan de vaste Tweede Kamercommissie voor onderwijs. CDA-staatssecretaris van Bijsterveldt had aangegeven geen tijd voor ons te hebben. Gelukkig kon LIA wel terecht bij de commissie.
 
Het was een goede bijeenkomst en de onderwijswoordvoerders van VVD, D66, PVDA, SP en CDA hebben als bonus ook nog een actiepuntenlijst voor de komende vier jaar ondertekend. De lijst was met opzet vrij algemeen gehouden in de hoop dat zo veel mogelijk partijen zouden ondertekenen. We zullen de ondertekenaars de komende vier jaar aan hun handtekening herinneren.
 
De lijst met actiepunten voor 2014:
 
1. Niet bezuinigen maar investeren in het onderwijs
2. Minder geld naar overhead
3. Betere lerarenopleidingen
4. Minder dan 10% van de leraren staat nog onbevoegd voor de klas
 
Er was veel pers aanwezig bij de overhandiging van de handtekeningen. Beluister het gesprek met Frits Spits in Tijd voor Twee (één uur en 4 minuten na het begin van de uitzending), en zie de overhandiging (4 minuten na het begin van de uitzending) op RTL. LIA blijft zo ook via de media strijden tegen dit zotte beleidsvoornemen van de staatssecretaris.