Lid worden

Wat krijg je voor 90 euro per jaar?

  • Behartiging van de belangen van de leraren in het primair en voortgezet onderwijs
  • Inclusief rechtshulp bij vragen of problemen op uw werk
  • Faciliteiten op de website
  • Maandelijks de LIA-nieuwsbrief
Meld je nu aan

Laatste reacties

2010-08-22 Een goede start

22-08-2010
LIA wenst de collega’s die weer van start gaan een goed schooljaar. We hopen dat u een fijne vakantie hebt gehad en dat de batterij weer genoeg opgeladen is om er een goed jaar van te maken. Daarvoor hebben we die zeven weken immers gewoonweg nodig. Velen zullen al het nodige hebben gedaan aan voorbereiding, om de werkdruk wat te verschuiven, anderen kozen ervoor om de volle periode te benutten om los te komen van ons mooie, maar zware vak.
 
Zoals u weet vindt LIA dat we die keuzevrijheid moeten blijven behouden. Daarom strijdt LIA voor behoud van de zomervakantie.
We blijven ook strijden voor èchte werkdrukvermindering (minder lesuren, kleine klassen), fatsoenlijke salarissen (niks niet nullijn, maar eindelijk iets doen aan de achterstand), handen af van het entréerecht en een uitbreiding van het entréerecht naar de tweedegraders. Alleen met goede arbeidsvoorwaarden kunnen we goede nieuwe mensen aantrekken en de kwaliteit van het voortgezet onderwijs bewaken.
  
Wij blijven de politiek bestoken, we blijven de publiciteit zoeken en als het nodig is komen we meteen in actie. Dat kan alleen effectief als velen méédoen. We houden rekening met alle scenario's en zullen ons niet laten verrassen.  Word lid (als u dat nog niet bent), maak collega’s lid en sta met ons klaar om in actie te komen als de kwaliteit van het onderwijs verder op de tocht komt te staan.