Lid worden

Wat krijg je voor 90 euro per jaar?

  • Behartiging van de belangen van de leraren in het primair en voortgezet onderwijs
  • Inclusief rechtshulp bij vragen of problemen op uw werk
  • Faciliteiten op de website
  • Maandelijks de LIA-nieuwsbrief
Meld je nu aan

Laatste reacties

2009-11-28 LIA zoekt MIA

Plasterk is tegen tijdschrijven….kopt de Volkskrant op 28 november 2009.

 

We hoeven niet te gaan tijdschrijven, vindt de minister, maar het màg wel. Als wij bijvoorbeeld ons bestuur ervan willen overtuigen dat we het te druk hebben. Dat weet het bestuur allang, dat weet iedereen allang. Alleen: er is niet genoeg geld om het wezenlijk anders in te richten, zelfs niet bij die besturen die enorme reserves hebben. Afschuiven heet dat.

 

Ook zegt de minister dat er geen sprake mag zijn van het “centraal, zonder draagvlak doorvoeren van vernieuwingen”. Geldt dat ook voor het plannetje om de grote vakantie in te korten, minister Plasterk? U kunt toch niet beweren dat hier draagvlak voor is.

 

En dan volgt er een hartverwarmend betoog over  het belang van de leraar voor een goede onderwijskwaliteit. Onder het laatste kopje beweert de minister zelfs dat het essentieel is dat de leraar “fatsoenlijk wordt betaald, goed is opgeleid en zich desgewenst kan scholen […],dat er een goed personeelsbeleid is”.

 

Je denkt bijna te lezen dat de minister alle LIA-doelstellingen gaat uitvoeren. Maar nee. Hij gaat verder: “Op al deze punten hebben we dan ook actie ondernomen, door het Actieplan Leraren…” Tja: dat Actieplan. Laten we daar duidelijk over zijn: het is te weinig, veel te weinig, en het gaat te lang, veel te lang, duren. Hiermee trekken we voorlopig geen gekwalificeerde mensen naar het onderwijs.

 

Het Nederlandse onderwijs verdient een minister die zijn verantwoordelijkheid neemt. Leraren in Actie wil een Minister in Actie.