Lid worden

Wat krijg je voor 90 euro per jaar?

  • Behartiging van de belangen van de leraren in het primair en voortgezet onderwijs
  • Inclusief rechtshulp bij vragen of problemen op uw werk
  • Faciliteiten op de website
  • Maandelijks de LIA-nieuwsbrief
Meld je nu aan

Laatste reacties

2010-06-05 Nullijn

05-06-2010
LIA roept CAO-onderhandelaars op de rug recht te houden.
 
Het demissionaire kabinet van CDA en Christen Unie heeft in de voorjaarsnota de nullijn aangekondigd voor de lerarensalarissen, dus nog meer achterstand. Hierbij wordt de wens van de Tweede Kamer volledig genegeerd. De over de nieuwe CAO onderhandelende partijen klagen steen en been en noemen de overheid een onbetrouwbare partner.
 
LIA is het hiermee eens. Leraren moeten niet nog meer loonachterstand oplopen. Zo trek je geen goede nieuwe leraren aan en wordt het lerarentekort alleen maar groter. Door deze voorjaarsnota brengen het CDA en de Christen Unie de kwaliteit van het onderwijs weer een grote slag toe.
 
De vakantiekorting lijkt al gewoon doorgedrukt te worden. Deze voorjaarsnota belooft ook niet veel goeds. De partijen aan de (demissionaire) macht blijken bijzonder hardleers en arrogant. LIA roept de onderhandelende onderwijsbonden op een vuist te maken en dit politieke powerplay een halt toe te roepen. Het wordt tijd dat de Nederlandse leraren in actie komen.
 
LIA hoopt dat het niet weer alleen van Leraren in Actie moet komen, maar zal niet schromen het voortouw te nemen en de lakse grote broers na de vakantie te laten zien hoe het moet.