Lid worden

Wat krijg je voor 90 euro per jaar?

  • Behartiging van de belangen van de leraren in het primair en voortgezet onderwijs
  • Inclusief rechtshulp bij vragen of problemen op uw werk
  • Faciliteiten op de website
  • Maandelijks de LIA-nieuwsbrief
Meld je nu aan

Laatste reacties

2010-01-01 Panel van wijzen

01-01-2010

Het panel van wijzen van de Onderwijsagenda van de Volkskrant is eruit :

Arbeidsvoorwaarden docenten moeten op de schop…

 

Na rijp beraad heeft het panel (waarin overigens geen enkele vo-leraar zitting had) zes thema’s geselecteerd, aldus het artikel in de Volkskrant van 29 december 2009. Laten we blij zijn dat het panel met de verdere uitwerking van de thema’s geen bemoeienis heeft en laten we hopen dat de journalisten bij de verdere uitwerking van de thema’s wèl luisteren naar degenen die voor de klas staan.

 
Uit de peiling was overduidelijk de roep naar voren gekomen om kleinere klassen, maar daar zag panellid Maassen van den Brink helemaal niets in. Want kleinere klassen zouden alleen “het welzijn van leraren dienen”. Nee: de arbeidsvoorwaarden moeten flexibiliseren “Al die afspraken over hoe weinig(!!!) mag worden lesgegeven, vakanties en ontslagbescherming zijn te rigide en werken contraproductief.”

 
Ook ex-Laks-voorman Sywert van Lienden doet een duit in het zakje: “Docenten worden totaal niet afgerekend op wat ze leveren”. En Jelle Jolles vindt niet dat er sprake is van een te hoge werkdruk, want “van mijn huisarts verwacht ik ook dat hij zijn kennis op peil houdt…”.

 
De duizenden reacties, veelal van leraren, die de afgelopen periode op de site van de Volkskrant waren achtergelaten, werden afgedaan als gezeur en geklaag. LIA wil niet zeuren, LIA wil niet klagen, LIA wil dat onze arbeidsvoorwaarden inderdaad op de schop gaan en zodanig verbeteren dat het weer aantrekkelijk wordt in het voortgezet onderwijs te werken. De flexibiliteit die mevrouw Maassen van den Brink voor ogen heeft zal alleen maar meer leraren het onderwijs uitjagen.