Lid worden

Wat krijg je voor 90 euro per jaar?

  • Behartiging van de belangen van de leraren in het primair en voortgezet onderwijs
  • Inclusief rechtshulp bij vragen of problemen op uw werk
  • Faciliteiten op de website
  • Maandelijks de LIA-nieuwsbrief
Meld je nu aan

Laatste reacties

2010-09-21 Prinsjesdag 2010

21-09-2010
Het lijkt zo mooi.... 'de regering ontziet het onderwijs'

Maar wie de gehele onderwijsbegroting leest kan constateren dat in 2011 toch echt beduidend minder geld voor personele en materiële bekostiging van het VO wordt uitgetrokken dan in 2010. En dat terwijl het aantal leerlingen in het voortgezet onderwijs zal toenemen.
 
LIA heeft dan ook het volgende persbericht doen uitgaan.Voortgezet onderwijs is bezuinigingen beu

Het voortgezet onderwijs wordt weer de dupe van de aankomende bezuinigingen. In april van dit jaar werd er nog unaniem een motie aangenomen door de Tweede Kamer om niet te bezuinigen op de salarissen van de leraren in het voortgezet onderwijs.
 
Het demissionaire kabinet lijkt dit alweer vergeten te zijn. De vakbond voor het voortgezet onderwijs  Leraren in Actie (LIA) vindt het absoluut onaanvaardbaar dat er juist in tijden van grote lerarentekorten op het onderwijs wordt bezuinigd. Onderzoek wijst juist uit dat er geïnvesteerd moet worden in het onderwijs en bevoegde leraren.
 
Bezuinigen op de salarissen van leraren is dan ook een zeer slechte keus volgens LIA. Op dit moment heeft  het voortgezet onderwijs geen lopende CAO en de onderhandelingen zijn tot op heden opgeschort.
 
LIA roept het aankomende kabinet dan ook op om juist te investeren in het onderwijs. Mocht ook het nieuwe kabinet echter willen bezuinigen op de salarissen van leraren dan zijn acties in het voortgezet onderwijs te verwachten.

* * * * *