Lid worden

Wat krijg je voor 90 euro per jaar?

  • Behartiging van de belangen van de leraren in het primair en voortgezet onderwijs
  • Inclusief rechtshulp bij vragen of problemen op uw werk
  • Faciliteiten op de website
  • Maandelijks de LIA-nieuwsbrief
Meld je nu aan

Laatste reacties

2009-10-26 LIA: 'Blijf van de vakantie af!'

26-10-2009

Staatssecretaris Van Bijsterveldt heeft in een brief gemeld dat de zomervakantie vanaf 2011 een week korter wordt, zes weken dus in plaats van zeven. Daarvoor in de plaats mogen scholen gedurende het jaar vijf roostervrije dagen inplannen. Leerlingen zijn dan vrij en leraren kunnen vergaderen en nascholen. Idee hierachter is dat de werkdruk beter over het jaar wordt verdeeld, dat elke school aan de Onderwijstijd kan voldoen en het onderwijs weer aantrekkelijk wordt. Tot zover de visie van staatssecretaris Van Bijsterveldt. 

 

LIA en driekwart van de Nederlandse leraren delen deze redenering niet. Want vijf vakantiedagen inruilen voor vijf roostervrije dagen waarop vergaderd of aan nascholing gedaan wordt, is volgens LIA gewoon werk. En nog meer werk in een sector waar de werkdruk al zeer hoog is, waar een groot tekorten aan bevoegde leraren is en waar steeds minder mensen enthousiast voor raken, is volgens LIA rampzalig.

 

Van Bijsterveldt verklaarde dat als leraren de vakantiekorting niet accepteren, zij niet meer met de leraren wil praten over vermindering van de werkdruk. Het is dus slikken of stikken voor de leraren. Onbegrijpelijk en onacceptabel, vindt LIA.

 

LIA vindt de vakantiekorting volstrekt onverantwoord. Voor LIA gaat het hier niet om slikken of stikken, maar om het niet meer pikken van een goedkoop en ondoordacht plan.

 

LIA zal dit jaar daarom al het mogelijke doen om de invoering van de kortere vakantie in 2011 tegen te gaan.

 

Uw reacties graag op de opiniepagina