Lid worden

Wat krijg je voor 90 euro per jaar?

  • Behartiging van de belangen van de leraren in het primair en voortgezet onderwijs
  • Inclusief rechtshulp bij vragen of problemen op uw werk
  • Faciliteiten op de website
  • Maandelijks de LIA-nieuwsbrief
Meld je nu aan

Laatste reacties

2012-01-12 Driedaagse LIA-actie groot succes

De eerste onderwijsstaking van dit jaar is door ongeveer 1200 leraren uit heel Nederland bijgewoond. Gepassioneerde leraren en politici hebben Eerste Kamerleden duidelijk proberen te maken dat ze het gewijzigde wetsvoorstel onderwijstijd eind januari moeten wegstemmen. LIA heeft de driedaagse staking georganiseerd om aandacht te vragen voor echte kwaliteitsimpulsen in het voortgezet onderwijs. Zie mijn toespraak, de brief en het schoolschrift voor de Eerste Kamer, en het stakingsprogramma voor achtergrondinformatie. Interviews met stakende leraren over Passend Onderwijs en vakantiekorting


Media-aandacht

De actie kreeg volop aandacht in de media. Zie onder meer:


NOS TV journaal (8 uur, 9 januari 2012)

Omroep Brabant

NOS Radio journaal

Barlaeus-actie

RTL-4 Journaal (vanaf 14.50 min)

TV-West (vanaf 3.10 min)

Frits Spits Tijd Voor Twee (maandagmiddag)

Radio 1 (vanaf 40.14)

Inhoudelijke reacties:
De Volkskrant, Aleid Truijens
De Volkskrant, Ferry Haan
De Volkskrant, Wim Suyderhoud, LIA-lid

Afsluitende actie op woensdag 11 januari: EPEC

Op woensdag hebben leraren 'inhoudelijk' actie gevoerd door de basis te leggen voor een extra-parlementaire enquêtecommissie (EPEC). Vraag hierbij is hoe we er voor gaan zorgen dat goed onderwijs weer bij de goede leraar komt. Details over de opzet en planning van de EPEC, volgen snel.


Tevens heeft Ton Elias de jaarlijkse 'Gouden Dijsselbloem' in ontvangst genomen vanwege het ongenuanceerd wegzetten van de Nederlandse leraar. Zijn toespraak kunt u hier lezen. LIA bedankt Dhr. Elias voor zijn sportiviteit.


Andere acties en samenwerking

De LIA-actie is de eerste in een reeks van lerarenacties dit jaar. Zo organiseert de AOb op donderdag 26 januari een landelijke actiedag, die door LIA wordt ondersteund. Ook de VO-Raad heeft al laten weten de 1040-urennorm niet te gaan uitvoeren. LIA wil samenwerken met de andere bonden om politiek en ouders duidelijk te maken dat het kabinet direct moet inzetten op echte kwaliteitsimpulen wil Nederland nog enige kans maken als 'slim land'.


Strijdbare dank!

LIA bedankt alle sprekers en stakers van meer dan 100 scholen uit Breda, Roermond, Amsterdam, Woerden, Sneek, Rotterdam, Den Haag, Silvolde, Enkhuizen, Hengelo, Pannerden, Zoetermeer, Alphen a/d Rijn en alle andere landsdelen, voor hun aanwezigheid en inzet.


Laten we in 2012 samen - bonden, leraren, scholen en ouders - blijven strijden voor krachtig kwaliteitsonderwijs! 


Solidaire groet,


Peter Althuizen, voorzitter LIA