Lid worden

Wat krijg je voor 90 euro per jaar?

  • Behartiging van de belangen van de leraren in het primair en voortgezet onderwijs
  • Inclusief rechtshulp bij vragen of problemen op uw werk
  • Faciliteiten op de website
  • Maandelijks de LIA-nieuwsbrief
Meld je nu aan

Laatste reacties

2010-10-14 Leerling stuurt brief aan Van Bijsterveldt

14-10-2010
Beste mevrouw van onderwijs,

Hallo mevrouwtje! Mijn naam is Lia en ik ben viertien jaar en ik zit op het Collegium Aquarium (vestiging 8A) in Zoetermeer en ik doe de middelbareschool, VMBO-KLB of zoiets en ik heb een paar vragen ook van de kinderen uit 2K.

Gisteren zei me mentor dat u de nieuwe mevrouw van onderwijs bent. Toen werd hij eerst chageregeinig en daarna kwaad en we weten nog steeds niet waarom. Hij is normaal heel aardig en zei dat het niks te maken met ons of het negende uur want hij wil dan net als ons naar huis;-) maar met dat stomme regeerakkoord, zo heet dat toch!!!???. Hij pende toen heel stresserug van alles op het bord en liep zo maar weg. Maar hij is echt heel aardig. Kunt u hem miscchien helpen? 

Hij zei dat er nog minder geld was voor passen in onderwijs of zoiets weet u wel dat zijn gewone lessen voor nog meer rare kinderen en Roel is er ook een maar hij is wel aardig hoor. Mijn klas is al heel groot 28 kinderen en er zitten zes van die echte drukke bij. Ze snappen niks van school en hangen maar wat. Een meisje schreeuwt soms heel hard en gooit met passers best wel gevaarlijk. Van mijn juf van wiskunde moet ze dan een rondje om de school gaan lopen tot het uur voorbij is. Als het dan eindelijk lekker rustig is dan kunnen wij neurds want zo noemen de stoere jongens ons dat is een Engels scheldwoord, vragen stellen want ik vind wiskunde eigenlijk best wel hééééééél lastig! Of in de pauze want de juf eet haar boterhammen meestal in het lokaal. Best gezellig en ze zegt dan dat ze altijd wel zo rustig les zou willen geven want waarom kan ze dat niet?

Onze mentor zei ook dat sommige leraren helemaal nog niet zo goed les kunnen geven. Op de ouderavond kreeg mijn vader ruzie met de mees van aardrijkskunde dat is ons lievingsvak want staat iedereen een 9 voor omdat hij in een proefwerk dingen goed had gerekent die volgen pap echt heel stom waren. Stalentieten bestonden volgens pap echt niet en Groenland is een heel groot eiland en geen supermarkt maar de mees zei dat ie het wel leuke antwoorden vond. Nu zit de mees zelf ook weer op school. Maar alle leraren hebben toch al heel lang gestudeert en zijn superslim?

Ik heb zelf ook nog een cool idee dat komt ook van die man van de PVV met de Animal Cops kijk ik ook altijd, stoer. Kunnen er ook geen 500 Student Cops komen en student is ook Engels voor ons voor elke school in nederland 1? Bij ons op het CA worden veel kinderen gepest en ik vorig jaar ook omdat ik altijd alle werkboeken helemaal netjes overschreef in mijn schrift met tekeningen en stempels en alles maar de school doet er niet zo veel aan. Een vriendinnetje van me rent soms weg van huis omdat haar papa tegen der schreeuwt. Een Student Cop zou dan lekker achter der pesterpapa aan kunnen sjeesen zodat onze meneer niet meer bedreigt word.

Nou dat was het wel. Sorry als hier veel fouten in staat maar onze taaljuf moest vorig jaar zelf meer naar school zei ze en toen hebben we niet zo veel les gehad. De lerarenschool is ook druk.

Lieve groetjes van mij en  Desiree en Fatima en Roel die rare jongen en alle kinderen uit 2K.

Lia

S.P. Kan de Student Cop ook die enge baardman van techniek vangen? want die zegt steets dat we helemaal niets kunnen ;-( Dan vinden veel leerlingen u vast heel aardig!