Lid worden

Wat krijg je voor 90 euro per jaar?

  • Behartiging van de belangen van de leraren in het primair en voortgezet onderwijs
  • Inclusief rechtshulp bij vragen of problemen op uw werk
  • Faciliteiten op de website
  • Maandelijks de LIA-nieuwsbrief
Meld je nu aan

Laatste reacties

2012-06-16 EK onderwijstijd

16-06-2012
Als de Eerste Kamer aanstaande dinsdag instemt met de wetswijziging inzake de onderwijskwaliteit, onderwijstijd en vakanties, is ook de vakantiekorting een feit en gaat deze in het schooljaar 2013-2014 in.

Naast de week minder vakantie, worden nog eens vier reguliere vakantiedagen geschrapt en wordt de werkdruk voor leraren nog hoger. Tegen deze wetswijziging en de vakantiekorting voert LIA al ruim twee jaar actie.

LIA richt haar laatste hoop nu op de leden van de Eerste Kamer en probeert hen op alle mogelijke manieren nog zo ver te krijgen de wetswijziging tegen te houden. Zo krijgen alle leden van de Eerste Kamer voor de behandeling van de wetswijziging nogmaals een brief van LIA met de volgende inhoud:Aan de leden van de Eerste Kamer der Staten Generaal


Geachte Kamerleden,


De wetswijzing  inzake de onderwijskwaliteit, onderwijstijd en vakanties die u aanstaande dinsdag behandelt is geen oplossing voor de hoge werkdruk van leraren en zal het werken in het onderwijs onaantrekkelijker maken. Daardoor zal het tekort aan bevoegde leraren de komende jaren alleen maar toenemen.

Uit de onderwijsacties in het afgelopen jaar bleek duidelijk dat er bij leraren geen draagvlak is voor deze wetswijziging. Zo heeft Leraren in Actie al eerder 7000 handtekeningen aangeboden aan de leden van de Tweede Kamer (zie bijgevoegde foto).

Leraren in Actie verzoekt u dan ook niet in te stemmen met deze wetswijziging.


Vriendelijke groet,

Peter Althuizen
Voorzitter Leraren in ActieDe behandeling van de wetswijziging op dinsdag 19 juni zal zijn om:

10:15 - 12:15 uur eerste termijn Kamer
Wijziging Wet op het voortgezet onderwijs inzake onderwijskwaliteit, onderwijstijd en vakanties (32.640)

15:40 - 18:20 uur antwoord regering en re- en dupliek
Wijziging Wet op het voortgezet onderwijs inzake onderwijskwaliteit, onderwijstijd en vakanties (32.640)

>>>>> LET OP : Dinsdag 26 juni zal de Eerste Kamer het definitieve oordeel vellen over de wetswijziging. De stemming staat op de agenda om 13:30 uur.