Lid worden

Wat krijg je voor 90 euro per jaar?

  • Behartiging van de belangen van de leraren in het primair en voortgezet onderwijs
  • Inclusief rechtshulp bij vragen of problemen op uw werk
  • Faciliteiten op de website
  • Maandelijks de LIA-nieuwsbrief
Meld je nu aan

Laatste reacties

2010-06-12 AC/LIA-debat groot succes

12-06-2010
LIA grootste vakbond op het Alfrink College
 
Het verkiezingsdebat op het Alfrink College was een groot succes. Met acht landelijke politici achter de tafel en met RTL-nieuwslezer Roelof Hemmen als uitstekende debatleider, hebben de leerlingen kunnen genieten van een stevig verkiezingsdebat, georganiseerd door het Alfrink College en LIA.
 
Aan de hand van vier stellingen over onderwijs en integratie gingen Ineke Dezentjé Hamming (VVD), Jasper van Dijk (SP), Jan Jacob van Dijk (CDA), Kees Verhoeven (D66), Ed Anker (CU) Arthur van der Putte (TON), Margot Kraneveldt (PvdA) en Wing Che Wong (lijst 17) met elkaar in discussie.
 
Een overvolle aula reageerde bij vlagen fel. Het was duidelijk dat zaken als de urennorm, ophokuren, de kwaliteit van de lessen en de studiebeurs leven bij de leerlingen. De scholierenverkiezingen werden op het Alfrink met afstand gewonnen door de VVD (landelijk won de PVV de scholierenverkiezingen). Bij de leraren was op het Alfrink Groen Links de grootste partij.
 
Voorafgaande aan het debat en na afloop hebben LIA-bestuursleden, LIA-leden, leerlingen en leraren in een ontspannen sfeer met de politici gesproken. Vanzelfsprekend kwamen daarbij de LIA-standpunten ter sprake.
 
Tot slot: LIA is op het Alfrink verreweg de grootste vakbond. Hoe zit dat bij u op school?
 
Foto’s van het debat vindt u op de site van het Alfrink college.